latinica  ћирилица
13/04/2016 |  09:20 ⇒ 09:26 | Autor: RTS

Starica preživjela devet dana u divljini Arizone

Žena stara 72 godine koja se izgubila u divljini američke savezne države Arizone, pošto je ostala bez benzina na putu do unuka, spasena je poslije devet dana koje je uspjela da preživi jedući divlje bilje i pijući vodu iz bare.
Pronađena En Šeron Rodžers - Foto: AP
Pronađena En Šeron RodžersFoto: AP

En Šeron Rodžers, koja je pomoću štapova i kamenja napisala riječ „upomoć“ na jednoj čistini, pronađena je u subotu izmorena, ali u dobrom stanju, u rezervatu Fort Apači u Arizoni, prenio je Rojters.

Istog dana je puštena iz bolnice i ponovo se susrela sa svojom porodicom, navode vlasti.

Rodžersova je nestala 31. marta, kad je otišla od kuće i zaputila se automobilom u Finiks da bi vidjela unuke. Sa njom se nalazio i njen pas.

En navodi da se na putu izgubila, ostala je bez benzina, a zatim se ispraznila i baterija njenog hibridnog vozila. Zatim je postala dezorijentisana i pokušala je da se popne na više uzvisine kako bi uhvatila bolji signal mobilne telefonije, ali bez uspjeha.

Velika potraga za njom pokrenuta je 3. aprila, kad je pronađen njen automobil.

Šest dana kasnije, jedan rendžer je pronašao njenog psa kako luta, a zatim su spasioci iz helikoptera uočili prvo njen improvizovani signal za pomoć, a zatim i nju.

„Pronađena je kako stoji pored signalne vatre i maše prema helikopteru“, navode vlasti, dodajući da je žena bila u stanju da uz veoma malu pomoć hoda do letjelice i da se u nju popne.