latinica  ћирилица
25/03/2016 |  15:46 | Autor: Nezavisne

Ruski eliksir vječne mladosti: Četiri sastojka i izgledaćete 20 godina mlađe

Ruska narodna medicina bogata je ljekovitim receptima, a među njima našao se i ovaj biljni eliksir “vječne mladosti“, spoj bilja izuzetne ljekovitosti – kamilice, kantariona, smilja i pupoljaka breze.
Čaj - Foto: ilustracija
ČajFoto: ilustracija

Sve te biljke bogate su lijekovitim svojstvima koje su potvrdili mnogi naraštaji, a konzumacijom ovog eliksira moći ćete se upoređivati i sa 20 godina mlađim ljudima.

Za pripremu vam je potrebno:

– 100 grama cvjetova kamilice

– 100 grama kantariona

– 100 grama cvjetova smilja

– 100 grama pupoljaka breze

Za pripremu eliksira dobro izmješajte navedene sastojke te ih čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi. Uzmite jednu veliku kašiku mješavine i prelijte sa pola litre ključale vode, poklopite i nakon 20 minuta procijedite.

Čuvajte napitak u termosu da bude topao. Popijte pola napitka ujutru na prazan stomak, a ostatak dva sata nakon večere, nakon toga nemojte više ništa piti niti jesti.

Ovaj napitak će vam pomoći u mršavljenju bez držanja dijete i kod poremećaja metabolizma. Očistiće tijelo od toksina i na taj način poboljšati rad srca, jetre, bubrega i pankreasa.

Eliksir povećava elastičnost krvnih sudova, pomaže kod multiple skleroze, prevenira infarkt i hipertenziju. Eliksir večne mladosti prijatnog je ukusa, a po želji se može zasladiti kašičicom meda.