latinica  ћирилица
16/03/2016 |  16:18 ⇒ 16:18 | Autor: Agencije

Traže se profesionalne nindže, a plata je 1.600 evra (VIDEO)

U oglasu se navodi da će nindže imati stalno zaposlenje i platu oko 1.600 dolara mjesečno.

Јapanska Aići prefektura traži šest profesionalnih nindža, a cilj je podsticanje razvoja turizma. U ponudu ulazi stalno zaposlenje i plata od 1.600 evra, a svi stariji od 18 godina mogu da se prijave na konkurs koji će trajati do 22. marta.

U oglasu za posao je navedeno da su obavezne fizička spremnost i akrobatske vještine. Inače, ove nindže neće morati da se bore, ali će nastupati na televizijama. Takođe, navodi se da bi idealni kandidati trebalo da “uživaju u pažnji, čak i u slučajevima kada su tajne nindže“.

Oni će morati da impresioniraju turiste izvođenjem akrobacija s mačem u Nagoja zamku i na drugim atraktivnim lokacijama.

Da podsjetimo, nindže su bili plaćenici u 15. vijeku specijalizovani za špijunažu, ubistva, sabotažu i druge oblike tajnog ratovanja. Bili su ispod samuraja na društvenoj ljestvici, koji su morali da slijede stroga pravila časti.

Grad Iga koji se na neki način smatra rodnim mjestom nindži, u 15. vijeku je tokom građanskih sukoba u Јapanu bio njihovo sjedište, ali su nindže postepeno iščezle iz ovog mjesta tokom 17. vijeka.