latinica  ћирилица
07/03/2016 |  08:21 | Autor: B92

Lopova otkrio trag u brašnu

Postoje brojni primjeri koji svjedoče da se kriminalci ponekad sami razotkriju.Takav jedan neobičan slučaj krađe dogodio se u Velikoj Britaniji u gradu Bristolu...
Lopov - Foto: ilustracija
LopovFoto: ilustracija

Antoni Rudkin (48) bi mogao da ponese titulu najnesposobnijeg lopova, za krađu koju je počinio prošle 2015. godine u oktobru mjesecu.

Antoni je imao u planu i odlučio se opljačkati kuću svog komšije dok je ovaj bio na poslu. Ipak, malo je ovaj smotani lopov očigledno precijenio svoje sposobnosti jer je, u bukvalnom smislu riječi, na kraju doveo policiju do svog kućnog praga.

Ovaj smotani lopov mjeseca dok je pretraživao kuću svog komšije neoprezno je srušio vreću brašna i potom još nagazio u brašno.

Ne obazirući se na to da je nogom zgazio brašno i da bi tako mogao ostaviti trag policiji, Rudkin je nakon krađe odšetao kući ostavljajući trag brašna. Bio je toliko uvjeren da ga neće uhvatiti jer je imao čak i rukavice na rukama.

- Neke istrage zahtijevaju nevjerovatnu kompleksnost i visoku inteligenciju i predani policijski rad. Ali u ovom zanimljivom ali neobičnom slučaju lopov se sam razotkrio. Tako da dežurnim policajcima nije dugo trebalo da otkriju ko je lopov i na kraju ga brzo uhapse. Mislio je da je pametan i da je sakrio sve tragove, ali nije primijetio da je ugazio u brašno pa nas je odveo direktno do svojih vrata - prenio je britanskim medijima dežurni službenik policije u britanskom gradu Bristolu.

Na kraju, britanski sud je smotanog lopova Antonija osudio na dvoipogodišnju robiju zbog provale i krađe u komšijskoj kući.