latinica  ћирилица
19/02/2016 |  16:01 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Zavodu za transfuzijsku medicinu Srpske sertifikat za sistem upravljanja kvalitetom (VIDEO)

Međunarodni sertifikat ISO 9001:2008, koji podrazumijeva sistem upravljanja kvalitetom uručen je danas Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske. Proces sertifikacije izvršila je sertifikacijska kuća “TIF Adria”.
ЈZU Zavod za transfuzijsku medicinu RS - Foto: RTRS
ЈZU Zavod za transfuzijsku medicinu RSFoto: RTRS

Proces sertifikacije trajao je šest mjeseci, a ovo je potvrda dugogodišnjeg rada i ulaganja u sistem kvaliteta Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske. Ova ustanova će i u narednom periodu imati punu podršku resornog ministarstva.

- Opredijeljeni smo da i dalje napredujemo u sistemu kvaliteta uvođenjem drugih standarda, a prvenstveni nam je cilj akreditacija naših laboratorija, kao i uspješna akreditacija kod Agencije za sertifikaciju i akreditaciju Srpske, rekla je Gordana Guzijan, direktorka Zavoda ta transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

- Dobijanjem ovog međunarodnog sertifikata ISO, zavod za transfuzijsku medicinu RS potvrđuje da je referentna ustanova koja ispunjava sve standarde sigurnosti i kvaliteta u procesu pružanja zdravstvene zaštite, dodala je Ljiljana Ivančić, pomoćnica ministra zdravlja.

Zavod je ispunio sve zahtjeve standarda ISO 9001:2008, a kad je riječ o kvalitetu i struci ne zaostaju ni za jednom sličnom evropskom institucijom.

- Ovo je stvarno za primjer i mi rijetko nađemo sređenu situaciju kao što je u Zavodu, što kreće od motivacije zaposlenih, odgovornosti i ovlaštenja, sledljivosti pa do dokaza primjene svih standarda struke, naglasio je Muamer Peljto, direktor sertifikacione kuće “TIF Adria“.

Zavod je sada referentna ustanova koja ispunjava sve standarde sigurnosti i kvaliteta u procesu pružanju usluga, a daljim ulaganjem i novim sertifikatima zadovoljiće sve potrebe zdravstene zaštite stanovnika Srpske.