latinica  ћирилица
09/02/2016 |  15:43 ⇒ 10/02/2016 | 09:23 | Autor: RTRS

Sutra okrugli sto na temu "Mediji i djeca" u organizaciji RTRS-a

Radio-televizija Republike Srpske sutra u Multimedijalnoj sali RTV Doma organizuje okrugli sto na temu "Mediji i djeca".
RTRS - RTV dom - Foto: RTRS
RTRS - RTV domFoto: RTRS

Organizovanjem ovakvog događaja RTRS otvara pitanje ne samo zaštite, već i unaprijeđenja sadržaja programa namijenjenog djeci i omladini i sebe dovodi u pionirski status u BiH kao Јavni servis koji je spreman da konsultuje stručna mišljenja ...

Cilj ovog događaja je, u prvom redu, razmjena mišljenja stručnjaka o ovoj temi kojom se naša akademska zajednica rijetko bavi, a pogotovo u medijima, stoga bi RTRS ovim događajem sigurno zauzeo primat.

Sekundarni cilj debate su stručna saznanja i druga perspektiva koju će novinari dobiti o načinu na koji djeca percipiraju medije.

Učesnici okruglog stola biće: prof. dr Ivana Zečević, Studijski program psihologija - Univerzitet u Banjoj Luci, dr Aleksandra Hadžić, Studijski program psihologija - Univerzitet u Banjoj Luci, prof. dr Tatjana Duronjić, Studijski program novinarstvo i komunikologija - Univerzitet u Banjoj Luci, Asja Rokša Zubčević, rukovodilac Sektora za audio-vizuelne medijske usluge i međunarodnu saradnju - Regulatorna agencija za komunikacije, Azra Maslo, šef Odjela za programske sadržaje i prigovore - Regulatorna agencija za komunikacije i Tatjana Mizdrak, urednik - Sektor Televizije Republike Srpske.

Moderator okruglog stola će biti Tanja Šokčević, magistar psihologije - Odjeljenje za strateški razvoj RTRS-a.

Okrugli sto počinje u 12.00 časova.