latinica  ћирилица
09/02/2016 |  15:42 ⇒ 15:50 | Autor: RTRS

Dodik: Nema opravdanja za Bosićev kukavičluk

"Nema dobrog i razumnog obrazloženja za kukavičluk koji je pokazao SDS na čelu sa Mladenom Bosićem kada je pri glasanju u NSRS o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH bio suzdržan", izjavio je predsjednik RS Milorad Dodik.
Palata Predsjednika Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Predsjednika Republike SrpskeFoto: RTRS

Dodik navodi da je bila laž da su poslanici SDS-a bili suzdržani jer su, kako Bosić danas nemušto petlja znali da on neće biti održan.

Dodik ističe da su poslanici opozicije bili suzdržani  jer su se prepali odmazde svojih inostranih i bošnjačkih mentora, koji su prijetili da će ih ostaviti bez fotelja u Sarajevu.

"To je sva istina. Ne može Mladen Bosić danas svoj strah i svoj već opjevani kukavičluk predstavljati kao svoje vizionarstvo. Posebno iz razloga što ni Milorad Dodik ni partija koju on vodi neće odustati od tog referenduma. Samo će morati sačekati vrijeme da se na čelu opozicije pojave patriote kojima je više stalo do RS nego do vlastitih fotelja, do mišljenja Bakira Izetbegovića i par ambasada. A to vrijeme neumitno dolazi, jer ovakav kolaboracionizam i izdajstvo, koje provodi tzv SZP, srpski narod odavno ne pamti, i što je važnije ne prašta", istakao je predsjednik Dodik.