latinica  ћирилица
09/02/2016 |  15:27 ⇒ 16:24 | Autor: SRNA

Otkazi zbog lažnih diploma na HRT-u

Hrvatska radiotelevizija otpustila je 16 zaposlenih za koje je utvrđeno da imaju lažne diplome
Hrvatska radiotelevizija - Foto: Wikipedia
Hrvatska radiotelevizijaFoto: Wikipedia

Stručne službe HRT, naime, pronašle su, u procesu provjere dokumenata o stručnoj spremi zaposlenih, 16 lažnih dokumenata - četiri lažne fakultetske i 12 srednjoškolskih diploma, a zaposlenima s tim dokumentima otkazani su ugovori o radu, objavili su danas hrvatski mediji.

U odgovoru sa HRT-a su poručili da nastavljaju postupak provjere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenih, čiji je cilj da se kvalitetno, potpuno i trajno uredi kadrovska struktura i sistem zapošljavanja, prenio je sajt Indeks.

Na HRT-u kažu i da su nakon početne provjere početkom prošle godine pronađene četiri lažne diplome i da je krajem 2015. započela i provjera svjedočanstava i ostalih dokumenata potrebnih za određena radna mjesta na HRT-u.

"Svim zaposlenima za koje se ustanovilo da posjeduju lažnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna dokumentacija je proslijeđena odgovarajućim državnim tijelima", ističu na HRT-u.

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mjestima bili zaposleni s lažnim srednjoškolskim diplomama, ali među njima su, kako se doznaje, bili, računovođa, radnica u razmjeni videomaterijala i majstor rasvjete.

Prema posljednjim podacima, posljednjeg dana januara ove godine HRT je imao 2.851 zaposlenog.