latinica  ћирилица
09/02/2016 |  14:03 ⇒ 16:15 | Autor: SRNA

U srijedu promjena vremena

Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje promjena vremena, odnosno kiša, vjetar i snijeg na planinama
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Ujutro će biti oblačno s kišom, jačom na jugu i zapadu. Tokom dana zadržaće se oblačno vrijeme s kišom, a obilnije padavine biće na jugu i zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne se očekuje zahlađenje, pa će kiša prvo u višim krajevima na sjeverozapadu preći u snijeg. Do večeri će zahladnjeti i u ostalim krajevima, pa će mjestimično snijeg ili susnježica padati i u nizinama. Padavine će u noći uglavnom prestati, te se očekuje i djelimično razvedravanje.

I dalje će biti vjetrovito s umjerenim i jakim jugom i olujnim udarima uglavnom u planinama u prvom dijelu dana. Popodne će vjetar skrenuti na sjeverozapadni i postepeno početi da slabi.

Јutarnja temperatura vazduha biće od šest do 12 stepeni. Tokom dana na zapadu će temperatura pasti ispod četiri stepena, a u ostalim krajevima biće između sedam i 12 stepeni. Popodne će i u tim krajevima biti u padu.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju hladnije vrijeme, ali će najviša dnevna temperatura vazduha i dalje na jugu biti iznad deset stepeni. Više kiše očekuje se u petak i subotu, kada će na planinama padati susnježica i snijeg.

Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini i zapadnim područjima danas prevladava pretežno oblačno, a lokalno je palo i malo kiše.

Bijeljina, Doboj i Zvornik danas su bili najtopliji gradovi, gdje je u 13.00 časova izmjereno 19 stepeni Celzijusovih.

U Banjaluci, Prijedoru, Gradačcu i Zenici bilo je 18 stepeni, u Višegradu, Rudom, Srpcu, Srebrenici, Tuzli, Neumu i Stocu 17, u Mostaru, Novom Gradu, Foči i Sanskom Mostu 16, u Ribniku, Šipovu, Krupi na Uni i Јajcu 15, u Trebinju, Bileći, Sarajevu, Mrkonjić Gradu i Bihaću 14, u Bugojnu 13, u Sokocu, na Mrakovici i u Drvaru 12, u Han Pijesku i Livnu deset stepeni.

Devet stepeni izmjereno je na Ivan-sedlu, devet u Nevesinju, osam u Kalinoviku i Gacku, pet na Čemernu i u Kupresu i minus jedan stepen na Bjelašnici.