latinica  ћирилица
09/02/2016 |  10:47 ⇒ 14:34 | Autor: RTRS

Saučešća povodom smrti generala Tolimira

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Tolimir povodom smrti generala Vojske Republike Srpske
Palata Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Republike SrpskeFoto: RTRS

- Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti generala Vojske Republike Srpske Zdravka Tolimira. General Tolimir kao patriota i visoki vojni starješina dao je veliki doprinos u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i ostaće u trajnom sjećanju u narodu i Vojsci Republike Srpske. Ovo je veliki gubitak ne samo za porodicu i prijatelje nego i za sav srpski narod. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća, navedeno je u pismu predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je danas telegram saučešća porodici generala Tolimira.

- Izražavam duboko žaljenje povodom smrti člana Vaše porodice Zdravka Tolimira, generala Vojske Republike Srpske. U ime Narodne skupštine Republike Srpske iskazujem punu zahvalnost za doprinos koji je general Tolimir dao u odbrani srpskog naroda i stvaranju Republike Srpske, navodi se u telegramu predsjednika NS RS Nedeljka Čubrilovića.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog generala Vojske Republike Srpske Zdravka Tolimira i Boračkoj organizaciji Republike Srpske.

- Sa žalošću sam primila vijest o smrti generala Vojske Republike Srpske, Zdravka Tolimira. General će ostati upamćen kao izuzetan čovjek, hrabar i častan general koji je svojim angažovanjem u Vojsci Republike Srpske dao nemjerljiv doprinos u odbrani svog naroda i Republike Srpske. Odlazak generala Tolimira veliki je gubitak za porodicu, ali i za sav srpski narod. U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća, navodi se u telegramu predsjednice Cvijanović.

Telegram saučešća uputio je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

- Duboko potresen viješću o preranoj smrti Vašeg supruga, poštovanog generala Zdravka Tolimira, velikog čovjeka i jednog od legendarnihkomandanata Vojske Republike Srpske, upućujem Vam izraze svog najiskrenijeg saučešća. General Tolimir ostaće upamćen u svom narodu kao častan  i Otadžbini do kraja odan oficir čiji je doprinos u borbi za odbranu  Republike Srpske  bio  nemjerljiv.Životna golgota kroz koju je prošao posljednjih godina vrijedna je neprocjenjive žrtve i ljudskog divljenja. U ime Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i moje lično ime još jednom upućujem iskreno saosjećanje sa vašim bolom i nenadoknadivim gubitkom za vašu porodicu, ali  i cijelu Republiku Srpsku i želim ponuditi svaku pomoć koja vam je u ovom trenutku potrebna, navodi se u pismu ministra Savanovića.