latinica  ћирилица
30/01/2016 |  19:43 | Autor: RTS

Ponosno okačio na „Јutjub“ svoje nezakonito penjanje na piramidu (VIDEO)

Јedan klinac iz Njemačke se za osam minuta popeo na 4.500 godina staru Keopsovu piramidu u Gizi... i prekršio decenijama stari egipatski zakon.
Piramide - Foto: Screenshot/YouTube
PiramideFoto: Screenshot/YouTube

Smatrao je to poduhvatom života svoga! I od prve do posljednje sekunde snimio svoj „hrabri“  uspon na Keopsovu ili Veliku piramidu, Kufuovu, kako se još naziva... pa ga ponosno okačio na „Јutjub“.

Mladi Nijemac Andrej Ćesjelski očigledno nije razmišljao o svom životu, o zakonu, kao ni o posljedicama.

Izgleda da nije ni egipatska policija – pustili su ga da ode.

Naime, popevši se na 146 metara visoku drevnu građevinu, 18-godišnjak je prekršio tamošnji zakon star decenijama.

„Trebalo mi je oko osam minuta do vrha. Spuštanje je trajalo 20. Bezbjednost na prvom mjestu!“, napisao je na svom blogu.

„Nakon nekoliko minuta penjanja, spazili su me ljudi iz obezbjeđenja i na arapskom vikali da siđem. Prvo su htjeli da me vode u njemačku ambasadu, ali su me pustili poslije nekog vremena. Ništa se dalje nije desilo“, rekao je Andrej za Telegraf.

„Lokalce sam pitao šta misle o mom penjanju. Upozorili su me da je ilegalno, a ja sam ipak mislio da bi bilo super.“ Bio je uvjeren da su takve slike vrijedne zatvorske kazne.

Ćesjelski je ostao aktivan na mrežama, nastavivši da održava blog o svojim usponima u raznim krajevima svijeta. Čak je pozvao posjetioce da prate njegove nove avanture.