latinica  ћирилица
28/01/2016 |  18:54 | Autor: TANЈUG

Frizeri bi da ošišaju Donalda Trampa

Premda je svojim često nezgrapnim izjavama podijelio Amerikance, Donald Tramp ih je u jednoj stvari ipak ujedinio: svi smatraju da frizura njujorškog milionera zahteva hitnu "reformu".
Čuvena frizura Donalda Trampa podsjeća na klip kukuruza - Foto: ilustracija
Čuvena frizura Donalda Trampa podsjeća na klip kukuruzaFoto: ilustracija

Kosa republikanskog kandidata u trci za Bijelu kuću je nešto "između dabrovog repa i rascvjetalog klipa kukuruza", poetski se izrazio francuski frizer Frederik Menetrije među čijim klijentima su rijaliti zvijezda Kim Kardašijan i brazilska manekenka Alesandra Ambrozio.

Za ovog stručnjaka, boja Trampove kose je pravi "konceptualni performans".
"On vjerovatno misli da djeluje mlađe", kaže za AFP Menetrije, dodajući da boja vlasišta američkog milijardera varira od jarko žute do tamno riđe nijanse. Ta "bizarnost" je naglašena dugim pramenom preko cijelog čela.

Kristof, stilista brojnih zvijezda sa Beverli Hilsa, ističe da je 80 odsto Trampove kose začešljano na jednu stranu kako bi djelovala gušće i što više pokrila tjeme.

Ova frizura, s kojom se prvi put pojavio krajem 1980-ih godina, postala je Trampov zaštitni znak. Karikaturistima je dovoljno da nacrtaju samo pramen da bi čitaoci odmah shvatili o kome je riječ.

Za Stefana Bodena, koji se brinuo za frizure Ume Turman, Naomi Vots i Erika Katone, Trampova "frizura boje žumanceta predstavlja vrhunac lošeg ukusa".

Luis Likari, frizer prve Trampove supruge, Ivane, tvrdi da je njujorški magnat presađivao kosu.

Sam Tramp, pak, ne propušta priliku da kaže kako ne nosi periku: "Moja kosa možda nije mnogo lijepa, ali je moja".

Prilikom jednog mitinga prošle godine u Јužnoj Karolini, poznati biznismen je zatražio od jedne aktivistkinje da se popne na binu i potvrdi "autentičnost njegove grive".

Na opasku boraca za zaštitu okoline da šteti ozonskom omotaču jer koristi lak za kosu, Tramp je odbrusio da će to i dalje činiti.