latinica  ћирилица
15/01/2016 |  20:25 ⇒ 20:30 | Autor: novosti.rs

Slikao se sa cjediljkom na glavi, sad mora stalno da je nosi

Moskovljanin Andrej Filin, koji se za vozačku dozvolu fotografisao sa štrikanom cjediljkom na glavi sad ima obavezu da je uvijek nosi na glavi kad vozi automobil
Slikao se sa cjediljkom na glavi (FOTO: facebook.com) - Foto: Novosti.rs
Slikao se sa cjediljkom na glavi (FOTO: facebook.com)Foto: Novosti.rs

Moskovljanin Andrej Filin, koji se za vozačku dozvolu fotografisao sa štrikanom cediljkom na glavi sad ima obavezu da je uvijek nosi na glavi kad vozi automobil, izjavio je zamjenik šefa M24 portala saobraćajne policije Rusije Vladimir Kuzin.

"Sljedeći put kada ga policija zaustavi, moraće da ima cjediljku na glavi, ili će mu vozačka biti oduzeta, pošto se fotografija ne poklapa sa njegovim izgledom u stvarnosti", istakao je on.

Kuzin kaže da se tim postupkom strogo poštuje pravilo kojim se propisuje kako osoba treba da izgleda na fotografiji. Nošenje kapa i šešira prilikom fotografisanja dozvoljeno je samo u slučaju da osoba ne može da ih skine zbog religijskih uvjerenja.

Filin, koji se fotografisao sa pletenom cjediljkom na glavi, tvrdi da je sljedbenik pastafarijanizma, tj. pripadnik porodične religije u čijem je centru Leteći špageti monstrum. To je bilo njegovo opravdanje za to što nije htio da skine kapu prilikom fotografisanja.