latinica  ћирилица
04/01/2016 |  11:14 | Autor: Nezavisne

Koraci koji vode do srećnijeg života

Mnogi svjetski priznati stručnjaci, profesori, ljekari, psiholozi ali i mudraci kažu i dokazuju na svojim ličnim primjerima da je moguće poboljšati stanje uma, tijela i osjećanja za veoma kratko vrijeme.
Sreća - Foto: ilustracija
SrećaFoto: ilustracija

Sve što treba da uradite jeste da se otvorite i da vjerujete. Početak nove godine idealan je za početak promijena na bolje.

1) UŽIVAЈTE U HRANI

Umjesto što brojite kalorije, držite naporne dijete i izgladnjujete, potrebno je da pomjerite fokus. Јer vas zapravo goji ideja i uvjerenje da hrana goji. Ukoliko hranu budete jeli svjesno, s uživanjem i bez bojazni od posljedica prekomjerne težine, vaš mozak će slati vašem tijelu impuls bržeg varenja i boljeg trošenja kalorija. Dokle god vjerujete da ćete se ugojiti i opterećujete se time dotle ćete imati višak kilograma.

2) VjEŽBANjE

Glavni razlog zbog kojeg ljudi ne vježbaju su izgovori da nemaju vremena. Međutim, ovo je zaista samo izgovor i ništa drugo. Prednost vježbanja upravo i jeste to što možete da budete fleksibilni i što možete da vježbate u gotovo svim uslovima i pod svim okolnostima. Ukoliko ste na poslu, cijeli dan u kancelariji ili slično imate mogućnost da uradite nekoliko serija čučnjava. Kada krenete do toaleta takođe možete da uradite nekoliko serija iskoraka. I malo znači mnogo, samo je bitna volja i da zaboravite na izgovore.

3) SREDITE PROSTOR

Samo nekoliko trenutaka vam je potrebno da pospremite prostor u kojem boravite ili radite, a to će vam zaista pomoći da se bolje osjećate. Nemojte da vas mrzi da raspremite dječije igračke, lom na službenom stolu, razbacane stvari po cijeloj kući jer ćete se tako bolje osjećati. Bićete srećniji jer neće biti ničega oko vas što bi moglo da vam odvraća pažnju.

4) ČITAЈTE

Takođe ukoliko kažete da nemate vremena da čitate i to je samo jedan od izgovara. Možete naći vremena za čitanje, a to će vam ujedno značiti na spoznaji sebe i na usavršavanju. Čitajte literaturu koja vas zanima, šta god to bilo.

5) BUDITE ZAHVALNI

Zahvalnost je privi korak ka privlačenju osjećaja sreće i ispunjenosti. Iskoristite priliku da nekome kažete koliko ga volite, koliko vam znači i koliko ste zahvalni što je u vašem životu.