latinica  ћирилица
30/12/2015 |  10:23 ⇒ 11:04 | Autor: RTS

Hotel „a la Žil Vern“!

Londonski dizajner osmislio je koncept za futuristički plutajući hotel koji donosi sasvim novi doživljaj života na pučini.
Hotel „Morf“ je zamisao Đanluke Santosuosa (Foto: yahoo.com/Gianluca Santosousso) -
Hotel „Morf“ je zamisao Đanluke Santosuosa (Foto: yahoo.com/Gianluca Santosousso)

Hotel „Morf“ je zamisao Đanluke Santosuosa, dizajnera hotela sa mogućnošću adaptiranja i pomjeranja zajedno sa morskim strujama.

U sredini hotela nalazi se linearna, spinalna struktura dugačka 800 metara, koja je komponovana sa individualno povezanim kapsulama koje su u stvari sobe, restorani i bazeni.

Plutajući hotel takođe ima i heliodrom, tako da gosti mogu da odlete u svakom momentu, bez obzira gdje se hotel nalazi u svijetu.

Gosti hotela imaće pogled iz sobe koji se konstantno mijenja – ovaj plovni objekat stalno se kreće, veoma sporom brzinom.

Na svakom kraju hotela, pojedinačne kapsule su odvojive od glavnih „pršljenova“.

„Vjerujem da je ideja putovanja bez preciznog odredišta san koji mnogi djele“, rekao je Santosuoso za Dejli mejl. „To je razlog zašto je ovaj projekat i ideja iza njega podigao interesovanje mnogih ljudi, pogotovo u ugostiteljstvu“, dodao je dizajner.

Iako je osmišljen da bude što samostalniji, sa integrisanim solarnim panelima, kišnicom, i plutajućim povrtnjakom, hotel je napravljen tako da može da se veže u gradskim lukama.