latinica  ћирилица
21/12/2015 |  10:50 | Autor: RTS

Čarape koje pauziraju seriju kada zadrijemate!

San se prikrade i tokom važnog zapleta omiljene serije. Međutim, ništa nećete propustiti uz “Netfliksove“ čarape koje će zaustaviti sve! Na sajtu kompanije objavljeno je detaljno uputstvo kako napraviti čarape koje pauziraju emitovanje čim osoba koja ih nosi zaspi.
„Netfliksove" čarapice - Foto: Screenshot/YouTube
„Netfliksove" čarapiceFoto: Screenshot/YouTube

“'Netfliks' čarape detektuju kada zadrijemate i šalju signale vašem televizoru, automatski pauzirajući seriju“, objašnjava instrukcija.

Kako one funkcionišu? Instrukcija započinje pletenjem čarapa, čiji je dizajn inspirisan jednom od “Netfliksovih“ najpopularnijih serija, House of Cards i Master of None. Drugi korak je ugradnja elektonike. Ovaj korak uključuje akcelerometar (detektuje kada stopala prestanu da se pomjeraju), infracrvena LED svetla (šalju signal televizoru), i bateriju, između ostalih komponenata.

Zatim se elektonika stavi u čarapu. Naravno, da bi gledaoci “Netfliksa“ ovo uspjeli, morali bi da budu makar malo upućeni u kompjutersko programiranje.

“Akcelerometar detektuje kada ste prestali da se krećete na duži vremenski period i aktivira signal na televizoru da pauzira 'Netfliks'. Kada otkrije da ste zadrijemali, LED svjetlo u čarapama trepće crveno, što je upozorenje da će signal uskoro biti poslat televizoru. Bilo kakav pokret će ga sprečiti da pauzira seriju“, navedeno je na sajtu.

Kompanija “Netfliks“ pruža usluge strimovanja multimedijalnog sadržaja preko interneta.