latinica  ћирилица
17/12/2015 |  11:23 | Autor: RTS

Hotel da se smrzneš! (VIDEO)

„Ledeni hotel 26“ u Švedskoj objavio je prve fotografije na kojima je prikazana unutrašnjost nevjerovatnih soba. U jednoj od njih nalazi se tri metra visoka snježna statua slona, dok se u drugim sobama mogu vidjeti razne ledene kreacije inspirisane 1970-im godinama.
Ledeni hotel - Foto: RTS
Ledeni hotelFoto: RTS

Za izgradnju hotela bilo je potrebno 700 miliona snježnih grudvi i 5.000 tona leda. Hotel sadrži 19 tematskih soba, crkvu i bar, a može se vidjeti i zapanjujući luster napravljen od 1.000 ručno rezanih ledenih kristala.

Originalni „Ledeni hotel“ osnovan je 1989. godine u Švedskoj, a svake godine dizajn hotela varira od umjetnika do umjetnika. 

Foto: Icehotel.com

Sobe oduzimaju dah i pružaju potpuno novi doživaljaj. Hotel se nalazi u selu Јukasjarviju, a prve goste primio je prošle nedjelje.

Јedna od najboljih stvari u vezi sa provođenjem noći u ljubavnoj kapsuli su obrasci u zidovima.

Hotel nudi nordijsko skijanje, kao i kurseve artičkog preživljavanja koji gostima pružaju mogućnost da naprave sopstveno sklonište u divljini. Ukoliko gosti nisu raspoloženi za snježne akcije, mogu se opustiti u spa centru.

Kao dodatak idealnom boravku, hotel može da organizuje buđenje gostiju kako bi izašli i uživali u pogledu na predivnu, polarnu svjetlost.

Prilikom svakog porasta temperature, konstrukcija nestaje, pa je samim tim potrebno dva mjeseca za rekonstrukciju.