latinica  ћирилица
01/12/2015 |  16:33 ⇒ 02/12/2015 | 08:48 | Autor: RTRS

RTRS najgledaniji u Republici Srpskoj (FOTO i VIDEO)

Radio-televizija Republike Srpske i dalje je najgledanija u Srpskoj. To potvrđuju podaci agencije Nilsen za novembar.
Komplet - Foto: RTRS
KompletFoto: RTRS

I tokom prošlog mjeseca, naš Dnevnik 2 bio je najgledanija emisija u Republici Srpskoj. Odmah iza Dnevnika su i ostale dnevne i sedmične informativne emisije. 

Kvalitet je opet pronašao put do gledalaca. Računica je jasna. Bili smo najgledanija televizija u Republici Srpskoj. Agencija Nilsen izračunala je da je udio naše medijske kuće u gledanosti bio 18,36.

Svih jedanaest mjeseci ove godine naš program najgledaniji je sa udjelom u gledanosti od 16,66. Isto je i sa našim Dnevnikom 2 najgledanijim sadržajem u Srpskoj.

Najaktuelnije informacije iz zemlje i svijeta, tokom novembra, gledali ste u našem Dnevniku od 19 časova i 30 minuta. Da ste vjerovali najnovijim i najvažnijim vijestima koje su donosili naši iskusni novinari-reporteri potvrđuju podaci – o rejtingu i udjelu u gledanosti. Odmah nakon Dnevnika 2 bili ste uz naše Dnevnike plus u kojima smo sa sagovornicima razgovarali o aktuelnim temama.

I u prethodnih 30 dana budili ste se uz Јutarnji program naše televizije. Udio u gledanosti dostigao je 31,52, što znači da je svaki treći gledalac dan počinjao uz naš program.

Redakcija informativnog programa i ovaj mjesec pripremila je najgledanije emisije. Na listi sedmičnih prvu poziciju drži politički magazin "Pečat", a zatim slijedi Intervju sa predsjednikom i premijerkom Srpske. Gledali ste Specijal, Protokol, Srpsku danas.

Gledanošću su se izdvojili i drugi sadržaji – reportaže, intervjui, dokumentarni filmovi.

Ljubitelji sporta izabrali su prenose najvažnijih utakmica na našem programu. Posebno se izdvajaju aktuelnosti sa fudbalskih terena, ali za njima ne zaostaju ni prenosi regionalne košarkaške ABA lige.

I za kraj, podatak, da se Radio-televizija Republike Srpske, prvi put u posljednjih nekoliko godina, pozicionirala među pet najgledanijih televizija u Bosni i Hercegovini.