latinica  ћирилица
24/11/2015 |  20:36 ⇒ 23:13 | Autor: Agencije

Okončana talačka kriza na sjeveru Francuske, nekoliko ranjenih (FOTO)

Talačka kriza na sjeveru Francuske okončana je poslije nekoliko sati.

Nepoznati muškarac držao je kao taoce nekoliko osoba u sjevernom francuskom gradu Rubeu, na granici sa Belgijom. Pojedini imaju prostrelne rane, javlja Rojters pozivajući se na medicinske izvore.

Prethodno, agencije su javile da je policija opkolila područje sa kog se čuju pucnji. Taoce, kako javljaju lokalne novine, drže napadači naoružani kalašnjikovima.

Očevici navode da je talačka kriza na benzinskoj pumpi počela oko 19 sati po lokalnom vremenu.

"Trojica muškaraca sa kalašnjikovima pucala su na policiju, policajci su uzvratili vatrom", rekao je jedan od očevidaca za "Raša tudej" i dodao da je mnogo policajaca na ulicama.

Policijski zvaničnici navode da ne postoji povezanost talačke krize sa terorističkim napadima koji su se 13. novembra dogodili u Parizu, prenosi AFP.

Kako se navodi, talačka kriza u Rubeu vjerovatno je uslijedila "pošto je pljačka pošla naopako".

"Operacije je u toku pošto su uzeti taoci. Ispaljeni su hici i čitav kraj je blokiran. Direktor banke i njegova porodica su možda uzeti za taoce", rečeno je Rojtersu u policiji.

Izvori bolničkih i vatrogasnih službi potvrdili su da se u Rubeu, na granici sa Belgijom, odvija operacija, ali nisu mogli da iznesu više detalja.