latinica  ћирилица
24/11/2015 |  19:07 ⇒ 20:51 | Autor: RTRS

Šekovići: Poskupljenje za Ginisa, komunalije skuplje za 62 odsto (VIDEO)

Od 1. novembra, cijene komunalnih usluga u Šekovićima povećane su za čak 62 odsto. Takvu odluku donijela je skupštinska većina u ovoj opštini, predvođena SDS-om i PDP-om.
Šekovići - Foto: RTRS
ŠekovićiFoto: RTRS

 Za odluku nisu glasali odbornici SNSD-a, a 1.100 domaćinstava koja koriste usluge opštinskog Komunalnog preduzeća, umjesto dosadašnjih pet i po maraka po članu domaćinstva, plaćaće osam maraka i 88 pfeniga. 

Poskupljenje od čak 62 odsto u lokalnoj upravi pravdaju poskupljenjem energenata, usluga repromaterijala i cijenom odlaganja, jer će uskoro sav otpad biti odlagan na Regionalnu deponiju na Crnom Vrhu kod Zvornika.

- Glavni razlozi što nije deset godina uopšte poskupljivano, a sve drugo je poskupilo. Građani jesu nezadovoljni, teška situacija jeste, ali je tako nažalost moralo, rekao je Budimir Ninić, načelnik opštine Šekovići.

 Građane Šekovića odluka o povećanju cijene komunalnih usluga neprijatno je iznenadila.

U Komunalnom preduzeću kažu da je cijena od 5 i po maraka po članu domaćinstva neodrživa i da je poskupljenje neminovno.

- Cijena od prvog novembra će biti 8,88 konvertibilnih maraka i dalje tvrdimo da je najeftinija u regiji, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini što se tiče svih komunalnih preduzeća i usluga, naglasio je Marko Vlačić, v.d. direktora Komunalnog preduzeća Šekovići.

Mještani Šekovića negoduju. Јedino se nadaju da će im uređenje vodovodne i kanalizacione mreže, koje je pri kraju, olakšati svakodnevni život.