latinica  ћирилица
11/11/2015 |  10:46 ⇒ 10:50 | Autor: B92

Iskoristite moći ljekovitih jabuka

Iskoristite moći ljekovitih jabuka i eliminišite toksine iz organizma - preporodićete cijelo tijelo.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Čišćenje organizma pomoću jabuka je potrebno izvesti prije svega zbog lošeg načina ishrane čime stvaramo ogromne količine štetnih naslaga u probavnom sistemu koje se tako dalje šire i apsorbuju u organizam. Sastojci jabuke, a prije svega pektin će biti odličan saveznik u čišćenju organizma.

Evo kako sprovesti dan čišćenja s jabukom

Za doručak čim ustanete popijete čašu prirodnog soka od jabuke bez dodatka šećera u koji ćete dodati sok od pola svježe iscijeđenog limuna. Najbolje bi bilo da sok napravite sami pomoću sokovnika od svježih i organski uzgojenih jabuka. U nedostaku možete koristiti i kupovni sok ako se radi o 100 odsto prirodnom soku bez dodataka. Sok se pije mlak i na gutljaje, a ne odjednom.

Nakon 2-3 sata toga pojedite dvije cele jabuke s korom.

U vrijeme ručka popijte čaj napravljen od jabukove kore uz dodatak dve kašičicemeda.

Nakon 1-2 sata toga opet pojedite 2-4 cene jabuke s korom.

U popodnevnim časovima popijte ponovo čašu prirodnog soka od jabuke.

Za večeru pojedete tanjir tople kaše od jabuka (izrendane jabuke bez kore) uz dodatak 2 kašičice meda.

Time se završava vaš dan čišćenja probavnog sistema i creva ali i cijelog organizma. Za vrijeme dana čišćenja ne bi trebalo da jedete drugu vrstu hrane ili pića osim navedene. Јabuke su verovatno jedna od najlakše svarljivih vrsta hrane uopšte. Ako budete redovno provodili dan čišćenja pre svega ćete oporaviti svoju probavu i regulisati stolicu.

Ova metoda se preporučuje svim ljudima ma koliko bili zdravi jer pruža potrebnu regeneraciju i čišćenje creva, krvi i cijelog organizma. Metoda s jabukama korisna je i kod problema s gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća u njoj kao i kod tretiranja ekcema. Metoda s jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni sistem, a što je posebno zanimljivo u novije vrijeme, na ubrazanje metabolizma i gubitak viška kilograma.

Ako se metoda primjenjuje jednom mjesečno ona ima preventivni i dezinfekcijski karakter, a poželjno je za bolje rezultate češće primenjivati ovu metodu, na primer svakih 7-10 dana, odnosno po potrebi. Važno je napomenuti da kada budete konzumirali jabuke potrebno je da ih što više i bolje sažvaćite. Neka ovo ne bude i jedino korišćenje jabuka za vaše zdravlje. Sve navedene i mnoge druge zdravstvene blagodeti možete imati redovnim konzumiranjem jabuka koja bi morala biti znatno veća od jedne jabuke na dan. Bilo bi poželjno da jabuke koje koristite budu organske i bez štetnih hemikalija.