latinica  ћирилица
20/10/2015 |  15:41 | Autor: Agencije

Srednjoškolac hakovao privatni i-mejl nalog direktora CIA!

Anonimni tinejdžer, koji je nalog otvorio pod imenom "cracka" ušao u listu kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta prvog čovjeka američke obavještajne agencije.
Računar - Foto: ilustracija
RačunarFoto: ilustracija


Iz CIA su potvrdili da je istraga u toku, ali nisu precizirali da li je došlo do hakovanja ličnog Brenanovog i-mejla naloga, prenio je britanski Miror.

"Mi smo svjesni izvještaja koje su se pojavile na društvenim mrežama i proslijedili smo predmet nadležnim organima", navodi se u saopštenju CIA.

Anonimni tinejdžer, koji je nalog otvorio pod imenom "cracka", opisan je u američkom dnevniku Njujork post kao "nadobudni srednjoškolac koji je bio ljut zbog američke spoljne politike".

Miror navodi da njegov tviter nalog sadrži linkove na fajlove za koje tvrdi da su Brenanova lista kontakata, spisak telefonskih poziva i druga dokumenta.

Na istom tviter nalogu se nalazi i lista imena, uključujući navodno i DŽona Brenana, zajedno sa telefonskim brojevima, i-mejl adresama i brojevima socijalnog osiguranja.

Haker tvrdi i da je "upao" u lični mejl nalog američkog sekretara za unutrašnju bezbjednost DŽej DŽonson.

Raša tudej prenosi da FBI i američka tajna služba istražuju slučaj, dok je jedan američki zvaničnik rekao za televiziju Si-En-En da nijedna povjerljiva informacija, izgleda, nije procurila u javnost.