latinica  ћирилица
12/10/2015 |  19:04 | Autor: TANЈUG

Ni "Aerosmit" ne da svoju muziku Donaldu Trampu

Nakon kanadskog muzičara Nila Јanga i pjevača grupe REM Majkla Stajpa, i američki sastav "Aerosmit" pobunio se protiv upotrebe njihove muzike za potrebe kampanje republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa.
Donald Tramp - Foto: AP
Donald TrampFoto: AP

Frontmen legendarnog benda, Stiven Tajler, tražio je od njujorškog milijardera da prestane da na skupovima koristiti njihovu baladu "Dream On".

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Tajler je preko svog advokata poručio da korišćenje te pjesme "daje pogrešan utisak" da Aerosmit podržava Trampovu kampanju.

"Organizatori kampanje "Tramp za predsjednika" nemaju dozvolu da koriste muziku grupe", naveo je Tajlerov zastupnik, ističući da "nije riječ o političkom stavu, već o zaštiti autorskih prava".

Naime, pjevač Aerosmita nije Trampov politički protivnik. Štaviše registrovan je kao član Republikanske stranke, a ljetos je prisustvovao jednom od Tampovih skupova u svojstvu njegovog gosta.

Prije nekoliko mjeseci, Nil Јang je u oštro intoniranom saopštenju zahtjevao od Trampa da prestane da koristi njegovu pjesmu tokom kampanje, te ga je podsjetio da on podržava kandidaturu demokratskog senatora Bernija Sandersa.