latinica  ћирилица
08/10/2015 |  10:43 | Autor: SRNA

Ozrensko naselje Karanovac dobilo ambulantu(VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i načelnik opštine Petrovo Ozren Petković danas su svečano otvorili novoizgrađenu ambulantu porodične medicine u ozrenskom naselju Karanovac u čiju su izgradnju resorno ministarstvo i opština Petrovo uložili 128.000 KM.

Ambulanta će raditi u sastavu Doma zdravlja "Ozren" iz Petrova.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je Srni da je zdravstvena zaštita sada dostupnija pacijentima koji gravitiraju Mjesnoj zajednici Karanovac.

"Projekat porodične medicine je odlično zaživio i, uz manje korekcije, pokazao je da je to pravi način za poboljšanje primarne zdravstvene zaštite, a dokaz tome je i ova ambulanta", rekao je Bogdanić.

On je naveo da opstanak Doma zdravlja u Petrovu nikada nije bio doveden u pitanje, dodajući da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo ne planiraju gašenje zdravstvenih ustanova u Petrovu.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da je otvaranje nove ambulante podsticaj opstanku stanovnika u opštini Petrovo.

Direktor Doma zdravlja "Ozren" u Petrovu Zdravko Stanić izjavio je da je, otvaranjem ambulante u Karanovcu, zaokružena porodična medicina u opštini Petrovo.

"Sada se pacijenti iz Karanovca više ne izlažu troškovima odlaska u Dom zdravlja u Petrovu", kaže Stanić.

U Petrovu je ranije saniran Dom zdravlja, za šta je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske uložilo 182.000 KM, a opština Petrovo 20.000 maraka.

Dom zdravlja u Petrovu ima registrovanih 6.155 korisnika, od ukupno 7.010 stanovnika u opštini Petrovo.