latinica  ћирилица
07/10/2015 |  19:48 | Autor: Večernje novosti

Beograd najpoželjnija destinacija na svijetu! (FOTO)

"Trivago", jedan od najrenomiranijih portala, proglasio srpsku prestonicu za najbolju turističku destinaciju na čitavoj planeti!
Beograd (foto: www.serbia.travel) -
Beograd (foto: www.serbia.travel)

Da u srpskoj prestonici strani turisti mogu da dobiju najbolji provod za malo para zvanično je potvrdio i renomirani turistički veb-portal "Trivago"! Ovaj sajt je za svoje korisnike napravio spisak od 25 destinacija koje ne samo da su zabavne, nego su i finansijski pristupačne, a na samom vrhu se našao Beograd ispred Sankt Peterburga, Moskve, Santijago de Čilea i Istanbula!

Lista je sastavljena na osnovu mišljenja korisnika, u poređenju sa cijenama hotela i najtraženijim destinacijama na njihovim internet-stranama. Takođe, u izbor su ušli samo oni gradovi koji imaju više od 50 hotela, a od kojih svaki ima barem 150 komentara korisnika njihovog portala.

Skadarlija (FOTO:Novosti.rs)

Da se Beograd znatno "popravio", pokazuje i činjenica da je na listi od 100 dobrih destinacija u 2013. godini, koju je takođe napravio "Trivago", bio tek na 84 mjestu. I ovde se upoređuju cijene smještaja i kvalitet usluge, a potrebno je da grad ima više od deset hotela.

I britanski list "Gardijan" uvrstio je ove godine grad na ušću Save u Dunav među deset najboljih evropskih destinacija za gradski odmor.

TOP DESET
1. BEOGRAD (Srbija)
2. ST. PETERBURG (Rusija)
3. MOSKVA (Rusija)
4. SANTIЈAGO (Čile)
5. ISTANBUL (Turska)
6. B. AЈRES (Argentina)
7. BANGKOK (Tajland)
8. MEKSIKO S. (Meksiko)
9. PRAG (Češka)
10. RIM (Italija)

Anketa sa 80 miliona ljudi

"Trivago" je turistički pretraživač koji se bavi upoređivanjem cijena više od 700.000 hotela i više od 200 sajtova za rezervacije. Ovo je početno mjesto za traženje idealne destinacije za putovanje, pa ne čudi što ovaj sajt bilježi više od 80 miliona korisnika svakog mjeseca.