latinica  ћирилица
02/10/2015 |  15:09 | Autor: Agencije

Cikorija otklanja umor

Potrebno je da tri kašike korijena cikorije u prahu pomiješate sa kašikom kakao praha, prelijete ključalom vodom i ostavite da se malo ohladi.
Cikorija (foto: bing.com) -
Cikorija (foto: bing.com)

S promjenom godišnjeg doba, posebno na prelasku iz ljeta u jesen, gotovo po pravilu nas stižu umor i bezvoljnost, čemu često ne umijemo da se odupremo. Da biste tu promjenu lakše prebrodili, probajte već danas da podignete energiju.

I za ovaj problem postoji prirodno rješenje - koktel protiv umora. Pravi se jednostavno i prijatnog je ukusa. Potrebno je da tri kašike korijena cikorije u prahu pomiješate sa kašikom kakao praha, prelijete ključalom vodom i ostavite da se malo ohladi. Po želji možete da dodate med ili prirodni zaslađivač steviju, kako biste pojačali ukus.

Za pun efekat, pijte ga ujutru i popodne, a svakako izbjegavajte pred spavanje, jer će vam poremetiti san, pošto razbuđuje.

Cikorija je odličan stimulans koji povećava fizičku energiju, popravlja raspoloženje, ubrzava metabolizam, jača sposobnost odbrane tijela od mnogih bolesti, a poboljšava i emocionalno stanje.