latinica  ћирилица
24/09/2015 |  13:18 | Autor: Agencije

Ima 105 godina i san mu je da se trka sa Boltom (VIDEO)

Živahni japanski starac Hidekiši Mijazaki postavio je u srijedu svjetski rekord u trci na 100 metara u kategoriji starijih od 105 godina i rekao da i dalje sanja kako će se jednog dana trkati sa najbržim čovjekom na svijetu, Usainom Boltom.
(Foto:Screenshot) -
(Foto:Screenshot)

Mijazaki, koga zovu "Zlatni Bolt", pretrčao je sto metara za 42 sekunde i 22 stotinke u Kjotu. Time je postavio svjetski rekord jer Ginisova knjiga do sada nije imala zabilježen nijedan rezultat u starosnoj kategoriji od 105 do 109 godina.

- Nisam zadovoljan rezultatom - izjavio je taj malešni atletičar, visok 153 centimetra, pošto je povratio dah. - Krenuo sam tako sporo da mi plakalo. Možda starim - rekao je.

Baš kao i slavni Bolt, i on je nakon slabog starta uhvatio pravi ritam i stigao na cilj uz pljesak gledalaca. Uspjeh je proslavio slikajući se u pozi munje, baš kako to, naravno, radi i slavni Јamajčanin.

Mijazaki je s vremenom 29,83 sekunde bio Ginisov svjetski rekorder u grupi stogodišnjaka. Nedavno mu je rekord za gotovo tri sekunde "skinuo" Amerikanac Don Pelman. Vrijeme će pokazati hoće li Pelman moći da izazove Mijazakija i u novoj kategoriji.