latinica  ћирилица
22/09/2015 |  16:35 | Autor: TANЈUG

Mekdonalds prelazi sa brze na sporu hranu?

U Švedskoj ljubitelji hamburgera, prženih kromirića i ostalih "fast food" đakonija moći će uskoro da rezervišu sto u nekom od Mekdonaldsovih restorana.
Mekdonalds (arhiv) -
Mekdonalds (arhiv)

Američka kompanija saopštila je danas da će u okviru eksperimenta, koji je okarakterisan kao revolucionaran, pojedini njeni restorani uzimati rezervacije i služiti gostima hranu za stolom u vrijeme večere.
 Kralj hamburgera, koji posjeduje 36.000 restorana širom svijeta, svoju novu uslugu će najpre testirani u Švedskoj, čije je tržište u ovoj branši veoma kompetitivno.
 Kako prenosi AFP, novi vid posluživanja biće testiran tokom naredne nednelje u tridesetak restorana popularnog lanca širom ove skandinavske zemlje. 
 Ljubitelji brze hrane moći će da rezervišu sto preko interneta i da budu usluženi kao i u svakom drugom restoranu pod uslovom da naruče najmanje dvije stavke sa menija.
  Mekdonalds zasad nije otkrio šta želi postići ovim eksperimentom, ali je pokrenuo veliku reklamnu kampanju kako bi  objasnio Šveđanima kako da rezervišu sto za večeru uz Big Mek i kromiriće.