latinica  ћирилица
15/09/2015 |  13:45 | Autor: Agencije

Zgrada „Fejsbuka“ ima park na krovu (VIDEO)

Da li ste se nekad pitali kako izgleda kancelarija osnivača „Fejsbuka“? Mark Zakerberg je na svom profilu objavio prvi video-snimak u kome u kratkom obilasku vodi gledaoce kroz glavnu kancelariju sjedišta kompanije.
Zgrada "Fejsbuka" - Foto: Screenshot/YouTube
Zgrada "Fejsbuka"Foto: Screenshot/YouTube

Mark Zakerberg, 31-godišnji milijarder je na svom Fejsbuk profilu objavio prvi snimak u visokoj rezoluciji u kome se prvi put može vidjeti njegova kancelarija na ovakav način.

Ono po čemu je kompanija „Fejsbuk“ specifična, navodi prvi čovjek popularne društvene mreže, jeste to što nema zasebnih kancelarija – svi rade zajedno i sve je vrlo otvoreno.

„Želimo da stvorimo vrlo otvorenu atmosferu u ovoj firmi gdje svi mogu da vide na čemu neko radi i sa kim se sastaje. Ovo stvara jednu transparentnu kulturu koja nam omogućava da radimo najbolje što možemo“, istakao je Zakerberg.

Kompanija „Fejsbuk“ je ove godine premještena u zgradu slavnog arhitekte Frenka Gerija, u dizajnirani kancelarijski prostor u Kaliforniji.

Novo sjedište kompanije od 40.000 kvadratnih metara, poznato i kao MPK20, navodno je najveći prostor otvorenog tipa za zaposlene – njih 2.800, da budemo precizni.

Na krovu zgrade se nalazi čak i park površine preko tri hektara, sa stazama za šetnju.

„Zgrada je sama po sebi jednostavna i nije ni malo 'fensi'“, komentarisao je Zakerberg u martu.

„To je namjerno. Želimo da naš prostor daje osjećaj nekog rada koji je i dalje u toku. Kada se uđe u našu zgradu, želimo da se osjeti koliko je još mnogo toga ostalo da se uradi u našoj misiji da povežemo cijeli svijet“, zaključio je Mark.