latinica  ћирилица
03/09/2015 |  19:31 | Autor: SRNA

Diković: Srpski gardisti u Pekingu za primjer

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković ocijenio je najvišom ocjenom gardiste Srbije, koji su danas učestvovali na vojnoj paradi u Pekingu.
Ljubiša Diković - Foto: Novosti.rs
Ljubiša DikovićFoto: Novosti.rs

"Naši vojnici bili su na nivou zadatka. Rame uz rame sa ostalim vojskama, ne samo danas i ne samo po prikazanom kretanju strojevim korakom, sve vreme boravka u Pekingu, gde su bili primer vojne discipline", rekao je Diković.

On je napomenuo da je delegacija Srbije danas imala priliku da razgovara sa predstavnicima kineske armije o daljim tokovima saradnje, ističući da je privilegija imati danas Kinu za prijatelja.

Diković je istakao da je domaćin vrhunski organizovanom i izvedenom paradom prikazao dio potencijala jedne od ekonomskih i vojnih svjetskih sila, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Kina je danas na Trgu Tjenanmen priredila do sad najveću vojnu paradu kako bi obilježila 70 godina od pobjede nad fašizmom i pobjede u Oslobodilačkom ratu kineskog naroda nad Јapanom.

Na paradi su, osim kineskih vojnika, učestvovali i pripadnici vojski iz 17 zemalja, među kojima je bila i Garda Vojske Srbije.