latinica  ћирилица
03/09/2015 |  18:03 | Autor: RTRS

Banjalučki odbornik napao profesoricu Arhitektonsko-građevinskog fakulteta (VIDEO)

Odbornik NDP-a u banjalučkoj skupštini Vladimir Mirošljević napao je profesorku Arhitektonsko -građevinskog fakulteta u Banjaluci Maju Dodig. Razlog, njegov sin ni u drugom roku nije položio kvalifikacioni ispit iz njenog predmeta.
Napad na profesoricu - Foto: RTRS
Napad na profesoricuFoto: RTRS

Dodigova tvrdi da Mirošljević nije birao riječi kada ju je vrijeđao i da su je kolege spasile da fizički ne nasrne na nju.

Galama, prijetnje, psovke, uvrede... Ovako profesorica banjalučkog Arhitektonsko-građevinskog fakulteta Maja Dodig opisuje napad odbornika i ljekara Vladimira Mirošljevića. Kaže, njegov sin nije položio kvalifikacioni ispit iz predmeta koji predaje Dodigova, pa je Mirošljević došao na fakultet da iskali svoj bijes.

Zvali smo i Vladimira Mirošljevića. Nakon što nam je rekao svoj stav, u poslijepodnevnim časovima, zahtijevao je da njegova izjava ne bude emitovana. A zahtjevao je Mirošljević, kako tvrdi profesorica Dodig, da njegovom sinu budu poklonjeni bodovi da bi upisao Arhitektonsko građevinski fakultet.

Dodigova tvrdi da rad Mirošljevićevog sina, koji je ocjenjivala zajedno sa koleginicom, nije bio za prolaznu ocjenu. Da nije bila subjektivna, kaže, dokaz je i to što su svi radovi tokom pregleda anonimni. O napadu ljekara i odbornika Mirošljevića na profesoricu Dodig obaviještena je i policija.

Dok je na radnom mjestu, fakultet je profesorici odredio lično obezbjeđenje. Profesorica Dodig kaže da nije ugodna situacija u kojoj se nalazi, ali tvrdi to neće biti razlog zbog kojeg bi odustala od svojih principa da svaka ocijena mora biti zarađena.