latinica  ћирилица
03/09/2015 |  17:59 | Autor: RTRS

Trebinje: Iz gradske kase 110.000 KM za Vučurevićev novi automobil (VIDEO)

Iako je najavljivao bankrot grada i navodno proveo mjere štednje i racionalizaciju gradske kase, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević počastio se novim automobilom. I to ne bilo kakvim - iz gradske kase za novog Audija A6 izdvojeno je 110.000 maraka.
Trebinje - Službeni automobil gradonačelnika - Foto: RTRS
Trebinje - Službeni automobil gradonačelnikaFoto: RTRS

Automobil će služiti uglavnom za vožnju upravo prvog čovjeka grada i njegovih najbližih saradnika.

Limuzina u voznom parku Gradske uprave izazvala je veliku pažnju stanovnika Trebinja, a njihova reagovanja su različita.

Krug blizak Vučureviću nalazi opravdanja. Mnogi javno kritikuju ovu kupovinu u vremenu u kome Grad ima brojne finansijske probleme. Ima i onih koji ne žele da komentarišu. Kažu da je suvišan svaki komentar, nakon tri godine vlasti, brojnih neispunjenih obećanja, deficita u gradskom budžetu i kreditnih zaduženja.

Trebinjski NDP uputio javnu kritiku Slavku Vučureviću. Podsjećaju da je za tri godine grad zadužio za 3,5 miliona maraka, da gradska uprava ima deficit veći od 600.000 maraka, zaposleni u gradskoj upravi nisu primili zimnice, regres, a u toku su i otpuštanja pripravnika.

Slobodan Šaraba, predsjednik Gradskog odbora NDP-a Trebinje, kaže da trebinjska služba Hitne pomoći ima dotrajale automobile i da je bilo priličnije automobil kupiti toj službi koja spasava živote.

"Naše osnovno pitanje, zašto nije gradonačelnik kupio neku normalnu škodu od oko 30.000 maraka... a ostala u Dom zdravlja da spašavaju živote našim sugrađanima", ističe Šaraba.

I mi smo htjeli da pitamo gradonačelnika kako je kupljen automobil, koliko tačno je za ovu kupovinu izdvojeno, ali po ko zna koji put prvi čovjek Trebinja za nas nije imao vremena. Spekuliše se da je automobil kupljen na lizing. Kako god činjenica je da košta oko, za većinu ljudi, basnoslovnih 110.000 maraka.