latinica  ћирилица
03/09/2015 |  17:38 | Autor: RTRS

Ko je posvađao dobojske borce? (VIDEO)

Dobojski borci u rasulu nakon što je gradonačelnik Doboja Obren Petrović uspio da ih posvađa kako bi zaustavio peticiju za svoju smjenu, koju su prikupljali zbog protivljenja članstvu ovog grada u Zajednici opština turskog svijeta.
Doboj - Posvađani borci - Foto: RTRS
Doboj - Posvađani borciFoto: RTRS

I zagovornici i protivnici peticije pokušavaju da dobiju većinsku podršku članstva za ono što rade, a sve oči uprte su u Skupštinu gradske boračke organizacije, čiji se datum održavanja još ne zna. Za to vrijeme, pljušte tužbe i krivične prijave.

Aktuelno rukovodstvo prijavilo je Tužilaštvu bivšeg predsjednika Predsjedništva Zorana Bijelića jer nije, kako tvrde, želio da obavi primopredaju pečata i dokumentacije. Kasu su obili, a na Bijelićevo reagovanje nisu dugo čekali.

- Јa sam nakon toga uložio tužbu za neovlašteno ulaženje i otuđenje tuđe stvari, još sam aktuelni predsjednik pod ostavkom a u tehničkom mandatu radim do održavanja skupštine - kaže Zoran Bijelić, bivši predsjednik Predsjedništva GBO Doboj.

U novom rukovodstvu pak, tvrde da Bijelić nije predsjednik. Nakon obijanja kase i ulaska u posjed prostorija Predsjedništvo donosi nove odluke.

Goran Suvajac, predsjednik Predsjedništva GBO Doboj kaže da je potrebno nastaviti s radom i izraditi novi pečat, a Zorana Bijelića, kako kaže, treba uputiti na sud časti.

Odluke krnjeg Predsjedništva Bijelić ne priznaje. Kaže da je od 11 članova, koliko treba da broji, kolektivni organ odlučivanja spao na 7 boraca.

I na društvenim mrežama traje pravi verbalni rat u kojem dvije struje u boračkoj nikog ne štede. Od međusobnih optužbi za izdaju i spregu sa gradskim vlastima do kriminalnih radnji i dosijea pojedinih rukovodećih ljudi iz Boračke. Ne štede ni gradonačelnika, kao navodnog krivca za sukob u boračkoj. I jedni i drugi rješenje vide u održavanju skupštine, koja bi, premda još nije zakazana, mogla biti održana do kraja septembra.