latinica  ћирилица
31/08/2015 |  17:37 | Autor: Nezavisne

Baždarević: Protiv Belgije hrabro, drsko i složno

Među reprezentativcima Bosne i Hercegovine vlada dobra atmosfera uoči kvalifikacionog susreta za Evropsko prvenstvo u gostima protiv Belgije, a do kraja dana pripremama u mjestu La Hulpe nadomak Brisela pridružiće se još nekoliko igrača.

Do kraja dana bh. taboru bi se trebali pridružiti još Muhamed Bešić, Emir Spahić, Јosip Kvesić i Izet Hajrović, prenose "Nezavisne novine".

Selektor Mehmed Baždarević je rekao kako bi sutrašnji trening trebali odraditi svi, a jedini s problemom povrede trenutno je Tino Sven Sušić.

"Bilo bi dobro da imamo malo više vremena da se pripremimo za ovako važnu utakmicu ali šta je tu je. Vjerujem da ćemo 'složiti' sve što smo zamislili. Јako važna utakmica, igrači su veoma motivisani i među njima vlada odlična atmosfera. Optimizam gradimo na dobrim igrama pojedinaca u svojim klubovima kao što je bio slučaj sinoć u italijanskom derbiju gdje su briljirali Pjanić i DŽeko", kazao je Baždarević.

Selektor bh. fudbalera matra kako je "najvažnije da u ekipi vlada zajedništvo na čemu se radi od prvog dana."

"Svi moramo biti u službi ekipe i Belgiji se moramo suprotstaviti hrabro, drsko i složno i pokazati im da znamo igrati fudbal, da smo stabilni i psihički i fizički te ako to uspijemo vjerujem u dobar rezultat u četvrtak u Biselu", rekao je Baždarević.

Utakmica Belgija - BiH se igra 3. septembra na stadionu "King Baudouin" u Briselu s početkom u 20:45 sati. Tri dana kasnije, 6. septembra, reprezentacija BiH će u Zenici igrati protiv selekcije Andore.

Reprezentacija Velsa prvoplasirana je u grupi B sa 14 bodova iz do sada odigranih šest utakmica. Belgija je na drugom mjestu sa 11 bodova, a slijede Izrael i Kipar sa po devet. BiH je na petom mjestu sa bodom manje i svaka od preostale četiri utakmice su ključne za plasman na prve dvije pozicije u grupi koje vode direktno na Euro ili na treće koje osigurava baraž za plasman na prvenstvo u Francuskoj. Andora je posljednjeplasirana u grupi bez osvojenih bodova.

Do kraja kvalifikacija "A" selekcija reprezentacije BiH će 10. oktobra u Zenici igrati protiv trenutnog lidera grupe Velsa, a tri dana kasnije gostuje reprezentaciji Kipra.