latinica  ћирилица
14/08/2015 |  15:16 | Autor: TANЈUG

"Serijski" mladenci: vjenčali se 12 puta u 12 zemalja (VIDEO)

Kanađani Karl Fiks i Sendi Beug srećni su u braku, ali ne vole rutinu: od Las Vegasa preko Farskih ostrva do Timbuktua, ovaj par je dosad razmijenio zavjete 12 puta u 12 zemalja, pretvorivši čin ulaska u brak u pravu svjetsku avanturu.
Karl Fiks i Sendi Beug - vjenčanje na Grenlandu  (Foto:  Facebook.com/karl.fix) -
Karl Fiks i Sendi Beug - vjenčanje na Grenlandu (Foto: Facebook.com/karl.fix)

Kako prenosi CBS njuz, Karl (65) i Sendi (55) odlučili su da svake godine, na drugom mjestu, ponovo stanu na ludi kamen.
Od 2004, kada su prvi put stupili u brak, vjenčali su se 12 puta u više od 12 različitih zemalja u skladu sa tamošnjim običajima.

Svoju prvu svadbu organizovali su u tri zemlje: u Јužnoafričkoj Republici, iz koje Sendi vodi porijeklo, u Njemačkoj u Karlovom rodnom mjestu i u Redžini, gradu u kanadskoj pokrajini Saskačevan u kom žive.

Dvije godine kasnije, tokom odmora u Maliju, došli su na ideju da se ponovno vjenčaju. Svečanost je održana po islamskim običajima pod šatrom usred subsaharske pustinje.

"Bilo je to fascinantno kulturološko iskustvo", rekla je Sendi, dodajući da su tada došli na ideju da ponove svoju "svadbenu pustolovinu". Sljedeće godine, par se obreo u Katmanduu, u Nepalu gdje je još jednom stao na "ludi kamen" ovog puta u hinduističkom ritualu.

Uslijedili su Las Vegas, Farska ostrva, Etiopija, Amazonija, a posljednji put su se vjenčali na palubi broda na Grenlandu. Vjenčao ih je kapetan koji im je i otpjevao tradicionalnu grenlandsku ljubavnu pjesmu sa veličanstvenim glečerom u pozadini.

"Naše 13. 'srećno' vjenčanje biće najvjerovatnije u Mongoliji", najavio je Karl.
"Nije nam namjera da se upišemo u Ginisovu knjigu rekorda. To nije razlog zašto ovo radimo. Uživamo u tome i zabavljamo se. Život je kratak", zaključio je Karl.