latinica  ћирилица
28/07/2015 |  22:38 | Autor: SRNA

Prijedor- gastro prezentacija "Večeri domaće kuhinje" (FOTO)

Tradicionalna jela naroda Potkozarja predstavljena su na gastro prezentaciji "Večeri domaće kuhinje", koja je održana u Prijedoru.
Prijedor: Večeri domaće kuhinje" - Foto: SRNA
Prijedor: Večeri domaće kuhinje"Foto: SRNA

Najljepše uređen štand i najoriginalniju gastro ponudu imalo je Udruženje "Neven", koje okuplja djecu i omladinu sa posebnim potrebama.

Oni su za gastro prezentaciju, koja je održana na prijedorskom malom gradskom trgu, pripremili više od 50 slanih i slatkih jela i korpice sa voćem i povrćem.

Zamjenik predsjednika ovog udruženja Gorana Babić zahvalila je za pobjednički pehar i istakla da je još značajnije što je ovim priznanjem prepoznat rad članova.

"Željeli smo da se i ovaj put predstavimo na originalan način, a budući da smo nagrađeni, trud naših članova se isplatio", istakla je Babićeva.

Manifestaciju je otvorila načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić koja je promociju gastro ponude istakla kao veoma bitnu za razvoj turizma, te naglasila da grad podržava ovakve događaje.

"Prijedorčani su nadaleko poznati kao dobri domaćini, a to se večerašom ponudom jela sa domaće trpeze još jednom dokazalo", kaže Babićeva.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedor Amira Ganić kaže da je na sedmoj gastro prezentaciji učestvovalo desetak izlagača koji su na najbolji način predstavili bogatstvo potkozarske kuhinje.

"Svi učesnici dobili su isti novčani iznos za nabavku namirnica, a najbolju gastro prezentaciju umjesto komisije izabrali su sami izlagači", pojasnila je Ganićeva.

Nakon razgledanja štandova mnogobrojni Prijedorčani mogli su da degustiraju pripremljene domaće slatke i slane specijalitete, ali i češke, slovenačke i ukrajinske kuhinje, te da probaju voćne napitke i rakije domaćih proizvođača.

Gastro prezentacija je dio manifestacije "Kulturno ljeto Prijedor 2015". Organizator je gradska Turistička organizacija, a održana je pod pokroviteljstvom grada Prijedora.