latinica  ћирилица
28/07/2015 |  16:23 | Autor: SRNA

Cvijanović: Podrška Savezu RVI i u narednom periodu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će Vlada Srpske nastaviti da pruža institucionalnu podršku aktivnostima Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Srpske kako bi bio unaprijeđen položaj ove populacije.
Sastanak, Željka Cvijanović i RVI - Foto: SRNA
Sastanak, Željka Cvijanović i RVIFoto: SRNA

 Predstavnici Saveza upoznali su Cvijanovićevu o problemima sa kojima se suočavaju ratni vojni invalidi i njihove porodice, a odnose se na stambeno zbrinjavanje, zapošljavanje, kategorizaciju, subvencije, obilježavanje značajnih datuma i drugo, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Oni su zahvalili Cvijanovićevoj za rješavanje problema u ovoj organizaciji i istakli da je ona zajedno sa ratnim vojnim invalidima krenula u realizaciju boljeg standarda ove populacije.

Na sastanku je razgovarano o ekonomskom, socijalnom i zdravstvenom položaju ratnih vojnih invalida u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske je Savezu, koji ima 25 redovnih članica na cijelom području Republike Srpske, obezbijedila konkretnu podršku koja se realizuje kroz različite programe, a odnose se na ove kategorije stanovništva.

Sastanku su prisustvovali i ministri rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, finansija Zoran Tegeltija, zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, unutrašnjih poslova Dragan Lukač, industrije, energetike i rudarstva Petar Ćokić i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić.