latinica  ћирилица
28/07/2015 |  16:09 | Autor: SRNA

Inspektorat: Napadnut inspektor rada u Novom Gradu

Republički inspektor rada i zaštite na radu fizički je napadnut danas tokom službene kontrole privrednog subjekta na području opštine Novi Grad, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.
Novi Grad - Foto: RTRS
Novi GradFoto: RTRS

Poslodavac je fizički nasrnuo na inspektora kada je počeo sa uzimanjem izjava od radnika koji su zatečeni kod poslodavca, a koji nisu imali regulisan radno-pravni status u skladu sa zakonom.

O događaju je obaviještena policija koja je izašla na lice mjesta, a zbog doživljenog stresa i fizičkih tragova nasilja inspektor je zatražio ljekarsku pomoć.

Iz Inspektorata očekuju da će nadležni organi javnog reda i mira preduzeti sve potrebne mjere, jer napad na službeno lice predstavlja krivično djelo.

U saopštenju se napominje da ovo nije prvi put da su inspektori napadnuti, da su im osim fizičkog napada otimani mobilni telefoni, skidani točkovi sa automobila, pa čak im životi bili ugroženi prijetnjom vatrenim oružjem.

Iz Inspektorata poručuju da će i dalje, bez obzira na prijetnje, raditi svoj posao i da nikome neće dozvoliti da vrši pritisak na inspektore, ali da od drugih nadležnih organa očekuju da preduzmu mjere u cilju zaštite njihovih službenika.