latinica  ћирилица
04/07/2015 |  16:59 | Autor: Dnevnik.hr

Beskućnik koji je odbio poklon: Neću pare, dajte mi da radim (VIDEO)

Beskućnik iz grada Langforda u Kanadi, u šestoj deceniji života, koji je zamolio medije da ne otkrivaju njegov identitet, odbio je poklon od preko 5.000 dolara i zamolio ljude dobre volje da mu pomognu da pronađe posao.
Donacija za beskućnika - Foto: Screenshot
Donacija za beskućnikaFoto: Screenshot

Ovaj čovjek je prije nekoliko dana na ulici pronašao oko 2.000 dolara, a kada je do javnosti doprla vijest da je došao do vlasnika i vratio mu sve do posljednjeg centa, mnogi su se udružili kako bi ga za to dijelo nagradili.

Na stranici "GoFundMe" do danas njih preko 200 sakupilo 5.310 dolara, međutim sav će taj novac vjerovatno završiti u javnoj kuhinji jer je spomenuti beskućnik velikog srca tako poželio.

"Zamolili smo ga da prespava odluku i razmisli ponovo. No, kada se i sutradan pojavio kod nas u stanici, ostao je pri istoj molbi - da mu pomognemo da uplati novac kuhinjama koje brinu o ljudima u nevolji", prepričao je policajac Aleks Berub, koji je za beskućnikom danima tragao kako bi ga obavijestio da ga čeka nagrada.

"Sve što bih volio ponovo u životu jeste da imam posao", odgovorio mu je, nakon čega je ta informacija proslijeđena svima u gradu kako mu želja bila ispunjena.