latinica  ћирилица
03/07/2015 |  20:30 | Autor: klix.ba

Uskoro prva pjesma i koncert Amela Ćurića

Više od tri mjeseca trajala je potraga za pobjednikom druge sezone X Factor Adria, a gledaoci iz cijele regije su odlučili: Amel Ćurić ima taj X faktor. Amel je danas potpisao i svoj prvi ugovor za diskografsku kuću Menart.
Amel Ćurić u društvu Masima Savića i Branka Komljenovića (Foto:  Anita Nađ za Kliks) -
Amel Ćurić u društvu Masima Savića i Branka Komljenovića (Foto: Anita Nađ za Kliks)

Svoje vokalne sposobnosti pokazao je tokom cijelog šoua, dok mu je finalna pjesma "It's My Life", kojom je oduševio žiri i publiku, donijela pobjedu.

"Јoš od samog početka takmičenja vjerovao sam da će mi ovaj šou biti prekretnica u karijeri. Već nakon prvih audicija i odličnih komentara žirija i publike, osjetio sam da postoji mogućnost da dođem do finala, što sam si i zacrtao kao cilj", oduševljeno je tada rekao Amel.

Danas je on potpisao svoj prvi ugovor najavivši dugoročnu saradnju čiji će se rezultat moći vidjeti već za nekoliko sedmica kada Amel planira predstaviti svoju prvu pjesmu, a već početkom jeseni u planu je koncert u Zagrebu, čiji datum će takođe biti najavljen uskoro.

Na ugovoru je Amelu prvi čestitao direktor Menarta Branko Komljenović, a potom se u čestitkama pridružio i njegov mentor Masimo.

"Sretni smo i ponosni što smo dio velike X Faktor porodice. Јoš više nas veseli dolazak izvanrednog pjevača, kao što je Amel, u našu diskografsku porodicu. Razvoj njegove karijere veliki je izazov, a saradnja s njim je nešto što nas istinski veseli u nadolazećim mjesecima. Amel, osim što je izvanredan pjevač, ujedno je i izvanredan mladi čovjek i vjerujemo da će rad s njim pokazati što riječ saradnja zaista znači. Masimo je nakon njegove pobjede dao jednu odličnu misao – da je danas, za dobru karijeru, najbitnije imati kvalitetne saradnike. Apsolutno se slažem s njim, plan za sljedeće mjesece već imamo i vjerujem da je Amel spreman svojim pjesmama osvojiti cijelu regiju, a da ćemo mu mi u tome pomoći", izjavio je Komljenović


Masimo je pritom dodao da se obično nakon završetka projekata kao što je X Faktor, događa da mentori "iskoriste" takmičare i pobjednike na način da ih vode na svoje koncerte i turneje, a da se potom na njih zaboravi. Zatim je naglasio da bi u ovom slučaju volio da Amel, kao i drugi takmičari X Faktora, iskoriste njega, jer se daje na raspolaganje za saradnju i savjete nakon čega su Amel i Masimo izmijenili svoj već prepoznatljivi pozdrav: "Luuuuudoooo!"

Nakon toga Amel se zahvalio svima na neobično brzim reakcijama što je rezultiralo potpisivanjem ugovora samo 10 dana nakon pobjede. Gostoprimstvo u Zagrebu ga je ugodno iznenadilo, a reakcije ljudi na ulici ili u kafićima dale su naslutiti da je i hrvatskoj publici Amel bio favorit.

Podršku Amelu došao je dati i Nikola Marjanović koji je također nastupao na X Faktoru i koji ovih dana planira predstaviti prvu pjesmu nakon takmičenja.

Kako je ranije navedeno, Amelov koncert u Zagrebu je u pripremi, a uskoro slijedi više informacija.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na sajtu xfactoradria.com i na zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/XFactorAdria