latinica  ћирилица
01/07/2015 |  19:02 | Autor: RTRS

Gledanost RTRS-a i u prvoj polovini godine- vodeća (VIDEO)

U proteklih pola godine najviše ste gledali program Radio- televizije Republike Srspke , podaci su Agencije "Nilsen". Cijelokupni udio naše medijske kuće u gledanosti bio je najveći u junu, sa čak 17, 74 odsto, dok je u prvih šest mjeseci gledanost programa bila 15,16 odsto.
RTRS - RTV dom - Foto: RTRS
RTRS - RTV domFoto: RTRS

Vaše najveće povjerenje dobio je naš Dnevnik u 19:30 , koji je u junu ostvario rejting od 11, 36 odsto i udio u gledanosti 30,53 odsto. I ostale informativne emisije naše kuće, poput Pečata, Kruga, Srpske danas,kao i specijalni informativni programi posvećeni terorističkom nadu u Zvorniku ostvarili su visoke rejtinge, potvrdivši da se provjerene i pravovremene informacije najviše gledaju i slušaju na Јavnom servisu Republike Srspke.

DNEVNIK 2 bio je najgledanija informativna emisiji i u prvih šest mjeseci.
Rejting Dnevnika u 19:30 bio je 14, 09 odsto sa udjelom u gledanosti od 27, 82 odsto.

Da smo opravdali vaše povjerenje potvrđuju podaci "Nilsena" o gledanosti svih televizijskih sadržaja, prema kojima je RTRS u prvih 6 mjeseci imao najveći udio u gledanosti, sa 15, 16 odsto.

Nasmijana voditeljska lica, pravovremene i korisne informacije i pregrš interesantnih priča iz cijele Srpske, regiona i svijeta svrstali su ponovo Јutarnji program u najgledaniji. U junu, udio u gledanosti ovog programa bio je  24,61 odsto, a u prvoj polovini godine čak 28.37 odsto.

Uz DNEVNIK 2, informativne emisije koje su tokom svih šest mjeseci ostale neprikosnoven lider po kvalitetu programa, ali i gledanosti opet su PEČAT, KRUG , INDIREKTNO , SRPSKA DANAS ali i specijalne informativne emisije posvećene borbi protiv terorizma.

Ostali programski sadržaji, poput zabavnog, dokumentarnog , serijskog i filmskog u prvoj polovini godine -prema povjerenju koje ste nam dali, najviše su vas zabavljali i opuštali.
Izbor za Mis Republike Srpske imao je rejting 13.84 odsto, dok je razgovor sa Nedom Ukraden, uz rejting od 11, 94 odsto, imao najveći udio u cijelokupnoj gledanosti programa čak 47, 56 odsto. Na Vidovdan – svi su pratili film "Boj na Kosovu".
Kvalitetne dokumentarne priče i dalje su se najviše gledale na našem programu - dokumentarac “Nato paktu sam vratio odlikovanja" imao je reting čak 10, 01 odsto.
Serijski program i dalje među najgledanijim u regionu - po rejtinzima u prvih šest mjeseci izdvojile su se serije Nepobedivo srce, Šešir profesora Koste Vujića i Ranjeni orao.

Đoković- Nadal

Sport na RTRS je u junu, ali i u prvih šest mjeseci zaista bio najgledaniji programski sadržaj. Sa udjelom u gledanosti od 39,50 odsto , prenos Eurobasketa- Srbija -Danska, bio je najgledaniji sportski sadržaj. Ništa manja gledanost ni kod fudbalskih kvalifikacionih utakmica Portugal -Srbija , Danska -Srbija. U direktnom prenosu bili ste i uz Rolan Garos , posebno uz teniske mečeve Novaka Đokovića. Hvala Vam na povjerenju.