latinica  ћирилица
30/06/2015 |  11:48 | Autor: SRNA

Doboj: Poboljšati komunikaciju u kriznim situacijama

Predstavnici grada Doboja i opština Brod, Derventa, Modriča, Petrovo, Prnjavor, Šamac, Srbac, Stanari, Teslić i Vukosavlje, kao i lokalnih organizacija civilne zaštite razmatraju danas u Doboju načine kako u kriznim situacijama poboljšati komunikaciju i sisteme veza, što se tokom prošlogodišnjih poplava pokazalo kao najslabija karika

Sastanak o temi "Mehanizmi i prakse komunikacije u kriznim situacijama u regiji Doboj" organizovala je Misija OEBS-a u BiH.

Šef Kancelarije OEBS-a u Banjaluci Dmitri Јordanidi rekao je novinarima da ovo nije prilika za kritike, već da se ukaže na dobru i lošu praksu, a i da se promovišu dobra iskustva.

Predsjednik Skupštine grada Doboj Esmin Mahmutović ukazao je na potrebu organizovanja jedinstvenog sistema komunikacije unutar grada, između gradova, kao i između entiteta.

"Svaka lokalna zajednica treba da ima vlastitu strategiju odnosa sa javnošću koja podrazumijeva i `krizno` komuniciranje", rekla je portparol opštine Šamac Svjetlana Pavlović.

Pavlovićeva je na osnovu iskustva u Šamcu istakla da je veoma važno da se zna ko u kriznim situacijama daje izjave za javnost, jer u suprotnom dolazi do oprečnih informacija.

Tokom prošlogodišnjih poplava svi tradicionalni kanali komunikacije sa građanima bili su prekinuti, što je otežalo i posao vlasti da se građanima obrate pravovremeno, sa tačnim i važnim informacijama.