latinica  ћирилица
30/06/2015 |  11:25 | Autor: RTRS

Bolitijeri: Noleta ne zanimaju pivo i izlasci po klubovima

Srpski teniser Novak Đoković uspješno je savladao prvu prepreku na putu ka odbrani titule na Vimbldonu.
Nik Bolitijeri - Foto: REUTERS
Nik BolitijeriFoto: REUTERS

Novak je u prvom kolu trećeg Grend slem turnira sezone savladao Nijemca Filipa Kolšrajbera sa tri puta po 6:4.

Đoković je u London došao nako duže pauze poslije odigranog finala Rolan Garosa, a jedan od najboljh svjetskih stručnjaka Nik Bolitijeri, smatra da prvi reket svijeta nije gubio vrijeme na pauzi.

"Đoković je uzeo pauzu poslije Rolan Garosa, dok su njegovi rivali, poput Mareja, igrali po turnirima. Ali, vjerujte mi, Nole se nije izležavao po cijeli dan na suncu, ispijao krigle piva i izlazio po klubovima. Boris i on su našli neki privatni teren u tom ljetovalištu i održavali ritam, siguran sam. Novak ima nevjerovatnu tehniku, pa čak i kada ne uzme reket u ruke nekoliko dana neće izgubiti na oštrini, preciznosti, kvalitetu igre. A da je trenirao - znam da jeste. Pritom, odmor mu je bio dobrodošao, a već je primjenjivao ovaj recept poslije Pariza i pokazao se kao prava stvar", rekao je Bolitijeri a prenijele "Novosti".

Američki trener u Đokoviću i MAreju vidi dva glavna favorita za osvajanje ovogodišnjeg Vimbldona.

"Vjerujem da su glavni favoriti za osvajanje turnira Novak i Endi, i dobro je što ih je žrijeb razdvojio. Ali, moj savjet im je da ne gledaju na žrijeb, da ne razmišljaju o potencijalnim protivnicima, jer se tako gubi fokus, pa mogu da ispadnu i da do njihovog susreta i ne dođe", zaključio je Bolitijeri.