latinica  ћирилица
30/06/2015 |  11:11 | Autor: novosti.rs

Soro krajem godine dobija dozvolu da brani za Brazil

Srpski vaterolo golman Slobodan Soro još ne može da čuva gol reprezentacije Brazila.

Njemu će Svjetska plivačka federacija (FINA) tek krajem ljeta dozvoliti da promijeni sportsko državljanstvo, pišu "Novosti".

"Obavijestili su me prije tri nedjelje da ne mogu da me registruju za Brazil, jer nisam igrao u nacionalnom Kupu, koji je trajao tri dana. U tom trenutku sam bio bez kluba zbog čega nisam bio u Brazilu. Poslije sam potpisao za Botofago, ali su mi rekli da ću dozvolu dobiti krajem ljeta", rekao Soro.

Trofejni srpski golman je finalni turnir Svjetske lige gledao kraj malog ekrana i ne krije da je zadovoljan igrom "Karioka":

"Odlično su počeli, šokirali Hrvatsku, dali joj čak 17 golova. Međutim, meni je mnogo značajnija pobjeda nad Australijom, koja ih je dosada lako pobjeđivala. Napravili su najveći uspjeh u istoriji brazilskog vaterpola i pokazali da su na dobrom putu".

Soro smatra da Brazilci prekjuče nisu mogli da iznenade Srbiju:

"Srbija je i dalje mnogo jača od Brazila. U svakom slučaju Svjetski kup je pokazao da nema nedodirljivih, a osim Brazila prijatno je iznenadila i Udovičićeva Amerika, koja će uskoro svima biti tvrd orah", zaključio je Soro.