latinica  ћирилица
30/06/2015 |  07:56 | Autor: SRNA

Povoljni uslovi za vožnju

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija po pretežno suvim kolovozima, bez zastoja i posebnih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Na dionici magistralnog puta entitetska granica /Otoka/-Novi Grad jedan, zbog radova na projektu rekonstrukcije vodovodne mreže, saobraćaj se od 7.00 do 18.00 časova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, u toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže, pa se saobraćaj od 7.00 do 18.00 časova odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na dionici magistralnog puta prema graničnom prelazu Rača saobraćaj se zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je i zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Јohovac i Јohovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.

Na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu Klakar Donji dva, zbog deminiranja terena, od 8.30 do 15.00 časova aktivne su privremene obustave saobraćaja, u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone i autobuse preko pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regonalnog puta Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj za sva vozila viša od 3,5 metra i čija ukupna masa prelazi pet tona.

Stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske danas će u krugu Auto-moto društva "Krajina" u banjalučkom naselju Lazarevo besplatno kontrolisati vozila na pokretnom tehničkom pregledu i time ozvaničiti početak ovogodišnje preventivne akcije "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite".

Akcija će trajati do 17. jula u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova, auto-moto društvima i Republičkom agencijom za bezbjednost saobraćaja.

U FBiH zbog radova na redovnom održavanju opreme u tunelu Bijela vlaka na dionici autoputa Zvirovići-Bijača saobraćaj će se danas od 11.00 do 18.00 časova odvijati usporeno jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja, a zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Brčko-Gunja.