latinica  ћирилица
29/06/2015 |  14:43 | Autor: B92

Posljednji Top Gir sa Klarksonom

U nedjelju 28. juna na kanalu BBC 2 emitovana je posljednja epizoda serijala Top Gir sa Klarksonom, Hamondom i Mejom.
DŽeremi Klarkson (Foto: WENN) -
DŽeremi Klarkson (Foto: WENN)

Emisija je sastavljena od neobjavljenog materijala koji je snimljen prije nego što je DŽeremi Klarkson dobio otkaz zbog fizičkog napada na producenta a nakon emitovanja, on se izvinio gledaocima zbog načina na koji se sve završilo

Top Gir u starom sastavu oprostio se od svojih fanova 75-minutnim specijalom u kojem, ironično, Klarkson u jednom trenutku u svom stilu promrmlja kako mrzi da radi taj posao.

Nekadašnja prva voditeljska zvijezda emisije pojavljuje se isključivo u kadrovima snimljenim na terenu prije pomenutog incidenta i suspenzije, dok u najavnim scenama iz studija učestvuju samo preostala dva voditelja, Ričard Hamond i DŽejms Mej.

Za razliku od standardnih epizoda, u oproštajnoj u studiju nije bilo publike.

Klarksona je simbolično "zamijenila" plastična replika slona kao aluzija na "prusustvo slona u prostoriji koga niko ne primjećuje", odnosno činjenicu da je glavni voditelj izostao, ali se svi prave da se emisija odvija normalno.

Nakon emitovanja posljednje epizode, koja je izazvala oprečne reakcije gledalaca na društvenim mrežama, Klarkson, Hamod i Mej zahvalili su se putem Tvitera fanovima na podršci.

Ponesen emocijama, DŽeremi Klarkson izvinio se gledaocima zbog načina na koji je okončan njegov angažman u serijalu Top Gir.

"Hvala vam na podršci i ohrabrenju koje ste mi pružali svih ovih godina. Žao mi je što se sve ovako završilo."