latinica  ћирилица
17/06/2015 |  15:42 | Autor: Blic

U KC Srbije šestoro zaraženih, dvoje preminulo od infekcije

Na hirurgiji Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije od 7. do 11. juna od 103 operisana pacijenta šestoro ih je imalo infekcije praćene komplikacijama, a dvoje je umrlo, izjavio je direktor Urgentnog centra Milika Ašanin.

Ašanin je rekao da je jedan od preminulih pacijenata bio srednjih godina, dok je drugi imao šezdesetak, i da su obojica imali hronična oboljenja.

- Imamo neke rezultate ali ne bih govorio dok sve ne bude do kraja završeno - rekao je Ašanin i istakao da će se više znati do ponedjeljka, kada se završe sva ispitivanja.

Kako je istakao, od nedjelje nema novih prijava slučajeva infekcije, operativni program je stopiran, a operacije su preuzeli gradski kliničko-bolnički centri.

KC Srbije  juče je saopštio da je kod pacijenata operisanih na Hirurgiji Urgentnog centra KCS, u periodu od 7. do 11. juna, registrovan "neuobičajeno" povećan broj infekcija praćenih komplikacijama. Služba za bolničku epidemiologiju KCS i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd preduzeli su sve neophodne mjere za prevenciju i kontrolu širenja infekcija, a o svemu je obaviješteno Ministarstvo zdravlja i Republički zavod za javno zdravlje.