latinica  ћирилица
16/06/2015 |  19:14 | Autor: TANЈUG

Novi trend - šiške ispod miške

Na društvenim mrežama i crvenom tepihu od Njujorka do Kine među damama se pojavio novi trend dlakavih pazuha koji je započela pop pjevačica Majli Sajrus.
Majli Sajrus započela trend dlakavih pazuha - Foto: getty
Majli Sajrus započela trend dlakavih pazuhaFoto: getty

Na popularnom kineskom blog sajtu Sina Weibo'' nedavno je održano takmičenje dlakavih pazuha u znak protesta zbog stalnog društvenog pritiska na žene da se briju. Taj projekat, piše AP, ispratilo skoro dva miliona ljudi.

''U posljednje dvije decenije bila je mnogo reklama za skidanje nezeljenih dlaka pomću krema i lasera a sve sa željom da se poruči kako je obavezno da ih se žene otarase'', kaze jedna od blogerki kineskog sajta Iksiao Јue.

''Generacija moje majke nije imala takve probleme. Danas mlade djevojke imaju stalni pritisak od društva da se depiliraju'', dodala je ona.

Fotograf Ben Huper u Londonu je pokrenuo onlajn izložbu ''Prirodna ljepota'' na kojoj su prikazne neke od najvećih svjetskih zvijezda, modela i običnih žena sa dlakama ispod pazuha.

Madona, DŽulija Robers, Lejdi Gaga, Dru Barimor, Bijonse su samo neke od svjetskih zvijezda koje su doprinijele da se trend proširi među ženskom populacijom.

Anđelika Sreano, urednica ljepote u Instajl magazinu kaže kako nema pravog pristupa ovom trendu - da li ga treba gledati iz feminističkog, higijenskog ili estetskog ugla - ali jedno je sigurno a to je da se trend dlakavih pazuha širi svijetom.