latinica  ћирилица
10/06/2015 |  14:53 | Autor: RTRS

Pas iskočio ispred autobusa da bi spasio slijepu vlasnicu

Јedan njujorški pas vodič iskočio je ispred školskog autobusa kako bi od ozbiljnih povreda zaštitio svoju slijepu vlasnicu.
Pas Figo spasio vlasnicu (Foto: Twitter) -
Pas Figo spasio vlasnicu (Foto: Twitter)

Zlatni retriver Figo i njegova vlasnica Odri Stoun u ponedjeljak su šetali Njujorkom, a dok su prelazili ulicu malo većom brzinom se prema njima približavao školski autobus.

Zahvaljujući treninzima i instinktima, Figo je shvatio da će autobus udariti njegovu vlasnicu i zato se bacio ispred vozila kako bi je zaštitio.

Pol Švarc koji je vidio incident izjavio je da je vozač vjerovatno mislio da će pas i njegova vlasnica brže preći ulicu kao i to da, iako su oboje povrijeđeni, labrador je primio veći udarac.

Nakon incidenta Figo je sa povrijeđenom nogom dohramljao do svoje vlasnice i nije želio da se pomjeri čak ni kada je stigla hitna pomoć.

Јedan od medicinskih tehničara izjavio je da je pas bio veoma miran, nije lajao i samo je gledao u svoju vlasnicu, kao da je želio da bude siguran da je ona dobro.

Stoun je pretrpjela prelom desnog lakta, ima tri slomljena rebra, frakturu članka i lobanje, dok Figo ima duboku ranu na nozi zbog koje su veterinari morali da ga operišu.

Dok se Stoun oporavlja u bolnici, veterinarsko osoblje vodi računa o Figu i čuvaće ga sve dok i on i njegova vlasnica ne budu mogli da odu kući zajedno.