latinica  ћирилица
08/06/2015 |  19:45 | Autor: Večernje novosti

Fizičar upozorava: Na Marsu se dogodio genocid, isti scenario prijeti Zemlji

Fizičar DŽon Branbenburg će u subotu na godišnjem okupljanju američkog društva fizičara predstaviti teoriju kojom će najvjerovatnije šokirati mnoge.
Mars (Foto: Istock) -
Mars (Foto: Istock)

Fizičar DŽon Branbenburg će u subotu na godišnjem okupljanju američkog društva fizičara predstaviti teoriju kojom će najvjerovatnije šokirati mnoge.

Naime, on tvrdi da je na Marsu živjela drevna civilizacija koju je nuklearnim napadima s lica "Crvene planete" "izbrisala" druga vanzemaljska rasa, piše "Dejli mejl".

Fizičar tvrdi kako su stari Marsovci zapravo bili rasa Sidonijani, a tragovi genocida mogu se vidjeti i danas. Njegovo istraživanje temelji se na visokoj koncentraciji ksenona-129 u atmosferi Marsa, kao i urana i torijuma na površini te planete, što je dokumentovala letjelica "Odiseja".

Naučnici su i ranije nalazili iste elemente u svemiru, ali Brandenburg je siguran da su te materija zapravo dokaz da je riječ o nuklearnom napadu.

Brandenburg upozorova kako i mi, stanovnici Zemlje moramo da budemo oprezni, tako da on predlaže da se na Marsu postavi baza s ljudima kako bi "saznali protiv čega se borimo".

Stručnjak za NLO Najdžel Votson, kaže da Brandenburg nije prvi koji iznosi ovakvu teoriju.

- Ovakve priče i njihove varijacije daju nam ideju da je naš Sunčev sistem bio poprište nekoliko nuklearnih bitaka između vanzemaljskih posjetilaca i starosjedilaca - izjavio je Votson.